Ny blogg

Jag har flyttat min blogg till: www.christinaornebjar.se Jag hoppas att du vill läsa vidare där.

måndag 27 augusti 2012

Nu finns LUF Kumla!!

"Äntligen stod prästen i predikstolen..." Äntligen har Kumla ett liberalt ungdomsförbund!
                                                             Artikel i Nerikes Allehanda


I torsdags hade LUF Kumla sitt första årsmöte. Under sommaren har vi jobbat med att hitta stadgar och former för hur det hela ska fungera, skickat ut inbjudningar till de som är medlemmar i LUF och tillhör Kumlas upptagningsområde och funderat på hur det hela ska se ut och fungera.

Till vår hjälp hade vi distriktsordförande för LUF Örebro, Andreas Albonius och verksamhetsutvecklare Emil Eriksson Rissve. Efter att jag öppnat mötet valde vi raskt Andreas till mötesordförande och Emil till sekreterare och sedan var det bara att köra!

Ordförande för LUF Kumla är Kajsa Rosén. Hennes blogg finns här. där hon emellanåt Ser Rött! Sedan tidigare är Kajsa ersättare i Barn- och utbildningsnämnden och ledamot i FP Kumlas styrelse. Kajsa läser till statsvetare och kommer göra praktik på Folkpartiets partikansli med vår riksdagsman Johan Pehrson i höst. Utanför politiken är hon bland annat engagerad i ridklubben i Kumla.

Vice ordförande är Magnus Ivarsson. Magnus sitter också i FP Kumlas styrelse och har hand om vår hemsida. I Miljö- och byggnadsnämnden sitter han som ersättare och när han inte pysslar med politik eller håller koll på vad som händer på Lithells tränar han som en galning! Army Fitness och annat farligt... :-)

Kassören i LUF Kumla heter Christian Lahesalu och är också kassör i FP Kumla. Under hösten kommer han förhoppningsvis gå som politisk lärling i Kultur- och fritidsnämnden. Christian gillar Kumla så mycket att han tackade nej till ett jobb som tjänsteman för LUF i Göteborg!
Det mesta av Christians tid går åt till IFK Kumla, där han är ordförande.

Richard Huntley valdes till sekreterare och är en nygammal kumling. Som tidigare mycket engagerad i LUF i Kronoberg är det Richard som ser till att det finns stadgar att utgå från och annan formalia som vi andra inte har koll på. Om någon till äventyrs skulle vilja läsa engelska i höst kan ni få Richard som lärare!

Jag är mer än dubbelt så gammal som den siste i styrelsen - Isac Svanberg. Isac kom med i Folkpartiet i våras och att han är ny glömmer jag hela tiden bort - eftersom det inte märks! Isac är ordförande i Kumla Indianernas supporterklubb Indians-fans och läser första året på gymnasiet, på Thoren Bussines School i Örebro.

Det är styrelsen. Sedan finns ju vi vanliga medlemmar också - japp, jag är medlem i LUF Kumla, får vara aktiv i två år till för efter trettiofem får man vara stödmedlem istället.

Är du nyfiken på vad LUF sysslar med? Vill du vara med? Att bli medlem är gratis, det kan man enkelt bli här. Annars kan du gå in på LUF Kumlas Facebooksida.

Kumlanytt och Nerikes Allehanda har båda skrivit om att LUF nu finns i Kumla - igen. Ja, det har ju funnits tidigare, om inte annat på FPUs tid. Efter årsmötet läste jag upp en revisionsberättelse från 1948/49... Låt oss hoppas att Christian sköter sig bättre som kassör! :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar