Ny blogg

Jag har flyttat min blogg till: www.christinaornebjar.se Jag hoppas att du vill läsa vidare där.

Om migChristina Örnebjär, född Christina Andersson och kallad Chri under större delen av uppväxten
f 1979 på Västerås lasarett, bodde i Skinnskatteberg fram till 1989 då flyttlasset gick till Tornfalkgatan, Oxhagen, Örebro.

Gick på Oxhagsskolan under mellanstadiet, Gumaeliusskolan större delen av årskurs sju och därefter Vivallaskolan resten av högstadiet.

Flyttade till Kumla 1995 och gick på Alléskolans samhällsinriktning i gymnasiet.

Efter gymnasiet drev jag ett litet café på den skärgårdsö min far bor på för att sedan börja på Burger King i Örebro. För att kunna behålla jobbet som innebar många nätter blev det en flytt tillbaka till Örebro. Där läste jag sedan sociologi på Örebro Universitet

Ett jobb som elevassisten gjorde att jag tog mitt pick, pack och hund och flyttade till Stockholm 2001. Insåg att jag ville jobba med elever i särskild behov av stöd och började på lärarutbildningen till hösten.  Läste till gymnasielärare i svenska när första barnet kom 2004. Under föräldraledigheten beslöt vi att flytta tillbaka till Kumla och 2005 slog vi ned bopålarna i Kumlaby.
Barn nummer två kom 2006 och efter den föräldraledigheten bestämde jag mig för att byta inriktning och läsa specialpedagogik och mot yngre åldrar. 2010 fick jag min examen med behörighet att undervisa årskurs F-6

En del springvikariat i Kumla under 2010 har gjort att jag jobbat på de flesta av Kumlas skolor. Jag vikarierar fortfarande emellanåt.
Valet 2010 innebar att jag fick ett förtroendeuppdrag som oppositionsråd på halvtid men att kombinera det med en lärartjänst är i det närmaste omöjligt så jag sysslar med politik på heltid ändå.
Jag vikarierar i Kumlas skolor då och då.
Här extraknäcker jag som björnen Baloo
på Hagaskolan
Idag är jag oppositionsråd och gruppledare för Folkpartiet i Kumla.

Övrigt:
Utbildad sjukvårdare i hemvärnet
Hästtjej sedan lång tid tillbaka men allergier har satt stopp för mer regelbundna ridturer
Styrelseledamot i Kumla Basketklubb - ett intressant uppdrag, helt utanför min vanliga kompetens!
Läser väldigt mycket, när och var som helst

Bor med man, två barn, två minigrisar, tre ökenråttor och en massa dammfiskar i Haga, KumlaHar jobbat med det mesta: sålt jordgubbar, varit telefonsäljare för reklamplats, Burger King, McDonald´s, gruppboende, elevassistent, vakt vid provskrivning, lärare i alla årskurser inklusive fritids, matbutik...


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar