Ny blogg

Jag har flyttat min blogg till: www.christinaornebjar.se Jag hoppas att du vill läsa vidare där.

torsdag 15 augusti 2013

När målade naglar blir ett hot

Emma Green Tregaro målade naglarna i regnbågens färger och la ut en bild på Instagram. En småsak kan tyckas om det inte vore för att hon gjorde det som en protest mot de nya sk. antigay-lagarna, eller hbtq-lagarna, som antagits i Ryssland. Det har kommit reaktioner från stora delar av världen och nu också från Jelena Isinbajeva som menar att Emma Green Tregaros agerande är "respektlöst mot vårt land och våra medborgare"

Nå, jag tycker Jelena Isinbajevas uttalande och Rysslands agerande är respektlöst.Respektlöst mot de mänskliga rättigheterna. 

Hon säger vidare "Vi anser oss vara normala, pojkar lever med flickor och flickor lever med pojkar. Det kommer från långt bak i tiden, vi har aldrig haft problem med sånt här förr och vi vill inte ha det i framtiden"

Nej, Jelena Isinbajeva har nog aldrig haft "problem" med "det här". Däremot kan jag lova att många, många i Ryssland har haft, har och kommer ha problem med "det här". Jo, Jelena Isinbajeva, det finns homosexuella i Ryssland även om man gjort sitt bästa för att göra sig av med dem. Det finns transexuella också, jag lovar. Det finns pojkar som lever med pojkar, flickor som lever med flickor. Det finns också många som vill leva med någon av samma kön men inte törs, helt enkelt av rädsla för sitt eget liv.
De som gör det lever under ständigt hot. De kan inte öppet visa vilka de är, vem de älskar. De kan inte ens TALA om det för det kallas "aktiv propaganda för homosexualitet" vilket är förbjudet.

En höjdhopperska som målar sina naglar i regnbågens färger ses som ett hot...
Mot vad??

Heja Emma Green Tregaro! Måtte nävar med målade naglar höjas. Här är min.To all Russians with love...!

4 kommentarer:

 1. En övervägande majoritet av rysslands befolkning stödjer de nya lagarna.

  SvaraRadera
 2. Finns många exempel genom historien där en majoritet gett stöd åt sådant som strider mot mänskliga rättigheter. Det gör det inte mer ok.

  SvaraRadera
 3. Det handlar om att man i Ryssland inte vill att barn skall informeras om HBT.
  B A R N. Inget annat. Det kan väl vara rimligt? Dessutom har det stort stöd i landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till att börja med - varför skulle inte barn, minderåriga, få information?
   För att denna så tolkas lagen så vidlyftigt att det mesta kan förbjudas eftersom barn KAN komma i kontakt med det. Pride-parader och flygblad är bara två exempel på sådant som inte är tillåtet eftersom minderåriga då kan få del av informationen.
   Det handlar om så mycket mer än "information till barn". Läs gärna på RFSLs hemsida: http://www.rfsl.se/?p=3510

   Radera